maanantai 17. tammikuuta 2022

Aloitellaanpas

Hei!

Blogini tarkoitus on avata työtäni, opintojani sekä synnyttää keskustelua eläinten positiivisesta kouluttamisesta. Haluan haastaa ihmisiä ajattelemaan eläimen parasta ja tavoitella ymmärtämään eläimen lajityypillistä käyttäytymistä voimavarana koulutuksessa.

Tulen jakamaan omien eläinten sekä muiden eläinten kouluttamista, hoitoa ja hyvinvoinnista huolehtimista. Alkuun voisin jakaa omista eläimistäni hieman.


Meillä asuu viisi koiraa. Jokaisella on omat vahvuutensa ja kehityskohteensa. Vanhin koiristani on 9v Venäjältä tullut kodinvaihtaja sekä oma ensimmäinen koirani. Sitä seurasi nyt 7v eläinavusteinen työkoirani, jonka pennuista meillä asuu kolme. Pennut ovat nykyään jo 2 vuotiaita.

Koirien lisäksi meillä asuu sisällä kaksi kissa. Kissoista toinen on koulutettu ja vielä lisäkoulutuksessa myös eläinavusteisiin toimintoihin.

Ulkona pihatossa meillä asuu neljä lammasta. Nuoret pässit ovat myös koulutettu eläinavusteiseen käyttöön ja työskentelevät lasten kanssa. Pihatossa asuu myös ankkoja, kanoja sekä kaneja. Tällä hetkellä myös luonnonvaraisena hoidokkina on laulujoutsen.

Yhteensä meillä on 23 eläintä sekä lisäksi satunnaiset luonnonvaraiset hoidokit. Pihattoeläimet elävät ulkona niin paljon kuin mahdollista ja siten, että niillä on mahdollisuus vaikuttaa omaan ympäristöönsä. Tarjoan eläimille paljon virikkeitä ja päivittäisen ruokansa ne joutuvat enimmissä määrin etsimään maasta, ei kupista. Pyrin kaikilla tapaa mahdollistaa eläinten lajityypillisen käyttäytymisen.

Tervetuloa seuraamaan meidän työtämme!

- Emilia